Baking Pizza at home / 집에서 피자 만들어 먹기!


요즘 강식당 시즌 3를 즐겨 시청하고 있는데, 거기서 조피자 님께서 피자를 굽는 모습을 자꾸 보다 보니까 나도 집에서 피자를 해 먹어 보고 싶었다. 예전부터 해보고 싶었는데, 경험이 없어서 엄두가 안 났다. 그런데 티비로 몇 번 보고 나니 대충 저렇게 하면 될 것 같은 느낌적인 느낌이 있어서 용기가 났다. 마침 오늘 주말에 먹을 거리를 사러 REAL로 장을 보러 가서 피자 재료를 구매했다.

These days, I'm enjoying watching Kang restaurant season 3. While I was watching that Mr. Joe bakes pizzas - actually this is Italian Pizza - I started to think I want to make pizza too. I'm kind of sick of cheap frozen pizzas. Anyway, I wanted to try to make a pizza by myself at home, but I couldn't dare to do it because I didn't have any experience. But I got a corrage while I was watching the TV show. So, after I went to REAL to buy grocery for this weekend, I tried it finally!!



독일 마트에 가면 이렇게 피자 반죽이 따로 판다. 반죽을 따로 하지 않아도 되니 만들어 먹기 매우 간편하다. 물론 둥근 반죽도 있다. 토마토 페이스트를 자주 먹지는 않기 때문에 반죽이랑 같이 든 세트 제품으로 구입했다.

When you go to German supermarkets you can find this kind of pizza dough. You don't have to make dough by yourself. So, it's very easy and simple to make a pizza. I just bought dough including a little bottle of tomato paste because I don't often eat tomato paste.



그리고 뿌려먹는 치즈 종류도 다양하게 사와 봤다. 피자 치즈, 모짜렐라 치즈, 고다 치즈, 에멘탈 치즈. 에멘탈 치즈는 잘 몰랐는데 톰과 제리에 나오는 구멍 슝슝 뚫린 치즈로 스위스 치즈라고 한다. 그리고 찾아보는 김에 고다 치즈도 찾아봤는데, 고다 치즈는 네덜란드산 치즈라고 한다. 칼로리는 에멘탈 > 고다 > 피자치즈 > 모짜렐라치즈 순이었다.

I bought different types of grated cheese: Pizza cheese, Mozzarella, Gouda, Emmentaler. I didn't know about Emmentaler cheese, so I searched for it on internet and found out this cheese is the one from Tom and Jerry, which has many holes and made in Swizerland. And I also checked Gouda cheese and it was made in Netherland. The calories, rated from highest-calorie to lowest-calorie, were Emmentaler > Gouda > Pizza cheese > Mozzarella.


에멘탈 치즈는 끝에 치즈 크러스터처럼 넣어 보기로 했다.
I decided to put Emmentaler cheese in the edge of the dough,


요렇게 넣고 말아 말아~~
and rolled it like this.


양쪽으로 이렇게 말았다.
I did it to the both sides.


토마토 페이스트를 발라주고,
And applied tomato paste on the dough.


양파 얹고,
Put some sliced onions,


버섯 얹고,
and put some mushrooms as well.


삼겹살과 연어도 얹어 줬다.
Also, put porkbelly and salmon. 


그 위에 치즈를 종류별로 뿌려 줬다. 맛 비교를 위해.
And then put cheese by types to compare the tastes.


오븐에 구우면 이렇게 된다. 치즈를 좀더 양껏 뿌리면 더 맛있을 것 같다.
Ta-da! This was just from the oven. It would be more tasty if you put more cheese.


그리고 바질 잎도 그 위에 살포시 얹어 주었다.
Finally, I put basil leaves on it too.

와인이랑 같이 마셨는데, 싼 냉동 피자보다는 맛이 있었는데, 치즈가 많이 없어서 조금 아쉬웠다. 다음에는 모짜렐라 치즈만 듬뿍 뿌려서 먹어 봐야겠다.
I tried this pizza with wine and thought it tastes better than cheap frozen pizza but I wish it would have more cheese. I will try to put a lot of Mozarella cheese only on it.

K.H.

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